Kako z dekorativnimi nalepkami izboljšati motivacijo zaposlenih?

0

Da so zaposleni bolj motivirani, če ves čas skrbimo za vzpodbudo in prijetno delovno okolje, je dobro znano. V marsikaterem podjetju zato prirejajo najrazličnejša druženja in tako imenovane motivacijske vikende, ko se zaposleni med seboj spoznavajo in družijo pri zanimivih aktivnostih, ki skrbijo za prijetno dinamiko skupine oziroma »team building«. A to je zgolj občasno – veliko bolj pomembno je, kaj znamo za svoje zaposlene narediti vsak dan, ob navadnih delovnikih, ko jim ne moremo posvečati toliko pozornosti kot ob teh posebnih druženjih. Kako jih motivirati?

Motivacijski napisi ali lončnice?

Ustvarjanje prijetnega delovnega prostora pomeni, da je treba poskrbeti tako za prijetno okolje kot prijetne odnose. Kadar so vaši zaposleni v pisarnah, s tem običajno ni težav – poskrbite za kak plakat z zanimivim motivom ali nekaj lončnic, pa je. Kaj pa proizvodnja? Če bi poleg strojev stala lončnica, bi bilo precej nenavadno. Lahko pa seveda uredite prijeten kotiček tudi v proizvodnem delu podjetja. Sicer pa boste največ spremenili, če se odločite za dekorativne nalepke, katerih naloga je prav motivacija zaposlenih. Te lahko umestite kamor koli, tako na stene pisarn kot proizvodnih obratov, na hodnike, v toaletne prostore, v recepcijo …

Stenska nalepka - motivacijski napisi

Stenske nalepke z motivacijskimi napisi med zaposlene vnesejo svežo energijo.

Nalepke z napisi vedno vsebujejo pozitivna sporočila, velja pa, da jih je treba izbrati glede na to, kakšen motivacijski napis je primeren za določen prostor oziroma ljudi, ki se v njem zadržujejo. Motivacijski napisi v komerciali se lahko nanašajo na to, da ne smemo nikoli obupati in se po nobenem porazu predati. Motivacijski napisi v proizvodni naj se nanašajo na to, da je fizično delo pravzaprav prijetno in boljše od umskega. V toaletnih prostorih naj se znajde kak motivacijski napis, ki je hkrati tudi nekoliko šaljiv – če imate zaposlene večinoma ženske, pa je nujno, da jih opozarja na to, kako čudovite in posebne so …

Zakaj nalepke z napisi resnično delujejo?

Motivacija zaposlenih se zaradi zapisov izboljša, a ne zgolj zaradi samega sporočila nalepke, temveč tudi zaradi popestritve prostora, ki jo ta pogosto predstavlja. Priznajmo: delovni prostori so pogosto prav dolgočasni (še zlasti v proizvodnji), velika nalepka v živahni barvi pa jih lahko precej popestri. Kljub temu, da se bodo zaposleni na začetku precej posvečali sporočilu, bo kasneje na njihovo razpoloženje vplivala predvsem živahnost nalepke.

Motivacijski napisi na stenskih nalepkah

S pravo izbiro dekorativnih nalepk bo delovni prostor precej bolj živahen.

In kako poskrbeti, da bi bil učinek vedno tako dober? Pravzaprav bo potrebno na nekaj let poskrbeti, da se nalepke z napisi zamenjajo – tako bo motivacija ponovno lahko povsem sveža.

Kaj dekorativne nalepke sporočajo strankam in poslovnim partnerjem?

Dekorativne nalepke so sodobne in modne. Prej jih pričakujemo v prostorih »start-up« podjetja kot pa v nekem zastarelem podjetju, kjer so že zdavnaj izgubili korak s časom. Stenske nalepke torej takoj same po sebi pričajo o tem, da ste sodobno in mladostno podjetje. Če se odločite za nalepke z napisi za motivacijo, pa bo vašim poslovnim partnerjem tudi hitro jasno, da dobro skrbite za svoje zaposlene in jim želite ustvariti dobre pogoje dela. S tem si boste pridobili kar nekaj dodatnih točk. In če so napisi še takšni, da niso zgolj motivacijski, temveč odražajo še humanitaren ali ekološki pristop? Potem ste gotovo zmagali!

Deli prispevek

Comments are closed.